Järva Innovation camp

21 maj 10-16 i Rinkeby Folkets Hus
Registrera digIn English

Alla gäris och icke-binäris i Järva-området – vi vill att ni tar plats!

Låt oss göra våra orter smartare, säkrare och mer innovativa!

Kom som du är och bidra med dina idéer, kunskaper eller erfarenhet. Du kan vinna fantastiska priser och närvarande deltagare får automatiskt bli del av Järva Innovation Camp team med tillgång till expertis inom digitalisering, företagande, ledarskap under hela året.

Världens städer blir smartare, hur kan vi använda det till att göra dem säkrare och mer tillgängliga? Världen över begränsas kvinnors rörelsefrihet på grund av att städer inte är tillgängliga eller säkra. Begränsad tillgänglighet kan innebära att det är svårt att ta sig fram med barnvagn, rullstol eller små barn. Dålig säkerhet kan innebära att rörelsefriheten begränsas på grund av otrygghet.

Vill du komma på en lösning?

När?

21 maj 10-16

 

Var?

Rinkeby Folkets Hus,

Skårbygränd 1, 163 72 Spånga

Vi börjar om...

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Vem kan delta?

Om du är minst 18 år gammal, ickebinär eller identifierar dig som kvinna är du välkommen.  

Priser?

Det vinnande laget får en plats i EQUALS-EUs inkubationsprogram. Tillsammans med vinnarna från de andra arrangemangen får ni en chans att vidareutveckla idén och ert entreprenörskap. Programmet ger er både utbildning och mentorer som stöttar er under sex månder.

Lag som slutför inkubationsprogrammet har möjlighet att tävla om en plats i sommarskolan 2023 som kommer att ta de utvalda till bla Spanien och Schweiz för att utveckla sina entreprenörskapsförmågor.   

Registrera dig här!

Låter det bra? Vill du vara med? Klart du vill. Registrera dig nu!

Vill du veta ännu mer?

Toppen! Här kommer information om första pris – vi återkommer med detaljer om evenemanget inom kort!

Mer om första priset

Alla deltagare får ett intyg från EQUALS-EU att de deltagit i utmaningen. Det vinnande laget får en plats i inkubatorsprogrammet tillsammans med vinnarna från övriga EQUALS-EU utmaningar som hålls av konsortiets medlemmar. Läs mer om vad det innebär här:

illustration in red and purple of three women/nonbinary persons with closed eyes speech bubbles with lightbulb icon, envelope icon and check mark icon above their heads

Inkubatorsprogram för att utveckla er idé

Vinnarna får en plats i det sex månader långa inkubatorsprogrammet som hålls från juni 2022 till slutet av november 2022. Programmets syfte är att stötta vinnarna att vidareutveckla sin idé och förhoppningsvis resultera i MVPer (minimum viable product) eller färdiga produkter och tjänster som kan bli basen för en ny affärsverksamhet som kan fortsätta att frodas efter att programmet avslutats.

Programmet är öppet för kvinnor, män och icke-binära personer och kommer att bestå av följande aktiviteter: sex två timmar långa onlineworkshoppar på Zoom med ämnen som designtänkande, universell design av produkter och tjänster, hur du håller din startup säker (cybersäkerhet), och affärsutveckling. Månatliga mentorssessioner för att ställa frågor – med experter från både privat och offentlig sektor. Tillgång till inkubatorsprogramportalen som innehåller allt kursmaterial och ytterligare resurser för lärande.

Illustration in red and purpe of a woman on a bike stirring up a cloud of stars, lightbulbs and speech bubbles

Chans till en plats i sommarskola 2023

Deltagare från de vinnande lagen i hackathon och innovation campsevenemangen, som genomgår det sex månader långa inkubationsprogrammet blir inbjudna till att ansöka om en fullt finansierad plats i den tre veckor långa EQUALS EU sommarskolan för professionell utveckling och ledarskaps bootcampen som kommer att äga rum i juni 2023.

Sommarskolan inleds med ett veckolångt karriärsutvecklingsbootcamp med tema ”Transformational Leadership and Gender Equality Modelling”, fortsätter sedan i Geneve, Schweiz med ett veckolångt kärriärsutvecklingsbootcamp med tema ”Eliminating Exclusion and Advancing Women’s Digital Rights” som anordnas av the Graduate Institute och avslutas i Valencia, Spanien med en veckas karriärsutvecklings bootcamp med tema ”Interdisciplinary Research and Innovation Methods for Applied Computing and Information Technology” som hålls av University of Valencia.

Sommarskolan kulminerar i en pitch-off i Valencia som ko-ordineras av The Forge, där de 24 stipendiaterna kommer att presentera sina start-ups för The Gender Equitable Investment Group.

illustration in red and purple of women and nonbinary persons engaged in conversation

Lite mer om urvalet till sommarskolan

Urvalskriterierna inkluderar en bred geografisk representation av hackathon och innovation camp-länderna såväl som ett starkt motivationsbrev; företräde kommer att ges till kandidater som identifierar sig som kvinnor, icke-binära, trans eller representanter för en minoritetsgrupp (OBS: Notera att sommarskolan endast har 24 platser totalt.)

Utvalda deltagare som avslutar den tre veckor långa sommarskolans program kommer att tilldelas ett fullgörandeintyg signerat av GSMA, Oslo Metropolitan University, University of Valencia, the Graduate Institute och Kharkiv National University of Internal Affair och erkänt av EQUALS Global Partnership for Gender Equality in the Digital Age